^Sus
  
  
  
Get Adobe Flash player

Meniu Principal

Anunțuri

AL 24-LEA CONCURS INTERNAŢIONAL DE MATEMATICĂ „KANGOUROU” ÎN REPUBLICA MOLDOVA

ORGANIZATORII. Concursul este organizat de Asociaţia Internaţională „Kangourou Sans Frontières”. În Republica Moldova concursul se desfăşoară din anul 1995 şi este organizat de Asociaţia Obştească Centrul educaţional „VEGA” cu susţinerea Facultăţii de Matematică şi Informatică a Universităţii de Stat din Moldova.

PARTICIPANŢII. La concurs participă elevi din clasele a II-a – a XII-a. Subiectele propuse vor fi în limba română.

CÂND? Concursul „Kangourou–2018” va avea loc VINERI, 16 MARTIE 2018

UNDE? Concursul se desfăşoară direct în instituţiile de învăţământ preuniversitar, IP LT Ion Creangă, s. Popeștii de Sus.

COTIZAŢIA. Cotizaţia de participare la concursul „Kangourou–2018” este de 10 lei
pentru un elev 


PROBLEMELE. „Kangourou” este un concurs–joc. Elevilor li se propune un test în sistem grilă din 30 de probleme cu câte 5 versiuni de răspuns, dintre care numai una este corectă. Timpul rezervat pentru tot testul este de 1 oră 15 min.

Log in to comment
Discuss this article in the forums (0 replies).

Se caută cel mai bun elev inovator din Republica Moldova

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, Academia de Științe a Moldovei, Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic, Universitatea Academiei de Științe a Molodovei și Liceul Academiei de Științe a Moldovei în parteneriat cu Ministerul Educației al Republicii Moldova anunță lansarea Concursului Cel mai bun elev inovator „GENIUS”, ediția a X-a.
Concursul este organizat cu scopul sporirii interesului tinerilor pentru domeniul ştiinţific şi tehnic, susţinerii, stimulării şi promovării realizărilor tinerilor autori.

Concursul se organizează la următoarele categorii tematice: agricultură şi biotehnologii; ecologie; mecanică; electro-mecanică; tehnologii informaționale; robotică; energie regenerabilă; sănătate şi medicină; știinţe exacte și creație.

La concurs pot participa elevii instituțiilor de învățământ din Republica Moldova, cu vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani. Pentru participare la Concurs sunt acceptate lucrările individuale, dar şi proiectele realizate în echipă de până la 5 membri. Evaluarea lucrărilor va fi efectuată de către Juriul Concursului. Criteriile de jurizare vor fi următoarele:

• Importanţa şi relevanţa lucrării/ invenției în domeniu;
• Respectarea rigurozităţii ştiinţifice potrivit vârstei participantului;
• Complexitatea lucrării/ invenției (nivelul de aprofundare);
• Nivelul de noutate al lucrării/ invenției prezentate;
• Designul și claritatea prezentării lucrării/ invenției (vizual și verbal).

Data limită de prezentare a dosarelor este 10 mai 2017:

pe suport de hârtie la adresa: MD – 2028, mun. Chișinău, str. Academiei 3/2, (Campusul studențesc, Mediateca)
în format electronic la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
Festivitatea de premiere a câștigătorilor va avea loc pe 20 mai 2017, în incinta Liceului Academiei de Științe a Moldovei. Toți participanții vor primi diplome de participare, cadouri și premii bănești.

Informații suplimentare puteți afla la numerele de telefon: (022) 72 71 40; 28 61 07.

 Regulament Concursului Republican ,,Cel mai bun elev inovator”, ediția X by Diana Gaţcan on Scribd

Log in to comment
Discuss this article in the forums (0 replies).
Copyright © 2013. ABC Math Rights Reserved.